Thursday, 10 April 2014

Sebetulnya...aku rindu!

Aku kembali berblog.

Dan ini adalah blog baru aku. Setelah lama berehat, aku akhirnya harus mengaku betapa rindu mahu bercatatan lagi di ruangan ini.

Alhamdulillah, aku semakin banyak mendapat ilham akhir-akhir ini. Mungkin rezeki anak-anak kan?
wait? ya, anak-anak. One on the way! Alhamdulillah. Setelah lama menunggu, akhirnya Vee Jr bakal mendapat adik lagi. Yang paling teruja sudah tentulah daddynya. Meskipun di luaran dia kelihatannya langsung tidak menampakkan, aku sangat memahami perangai dia yang satu ini. Semasa Vee Jr dulu pun dia buat-buat cool. Hanya selang beberapa jam selepas mendapat tahu kepositifan kehamilan ini, dia sudah menyuarakan cadangan untuk bersalin di hospital mana.

Memandangkan kehamilan kali ini lebih teruk alahannya, aku sesungguhnya sangat berterima kasih kepada Allah kerana daddy Vee Jr dan bakal junior yang seorang ini lagi begitu mengambil berat dan senantiasa memenuhi setiap hal keidamanku. :) Maaf Be, kerana muntah-muntah yang berpanjangan ini membuatkan aku tidak betah menghiris bawang di dapur.

Ini sebetulnya post yang paling pertama. Jadi, mana-mana link di dalam blog ini masih terlalu baru dan tidak menuju ke mana-mana. Semuanya dalam bikinan.

Alhamdulillah.
Semoga pelangi ini tiada calarnya. Amin..
Allah, sesungguhnya Engkau Maha Pemurah.

No comments:

Post a Comment